Zemaj: SHBA vazhdon ta ndihmoj Kosovën

Zemaj: SHBA vazhdon ta ndihmoj Kosovën

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), i kanë dhuruar Kosovës 50 respiratorë. Për çka ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka falënderuar ambasadën e SHBA-ve, USAID-in dhe gjithë taksapaguesit amerikanë për këtë donacion.

“Në prani të ambasadorit të SHBA-së Philip Kosnett dhe znj. Lisa Mango drejtuese e USAID, Kosovës iu dhurua donacioni prej 50 ventilatorësh/respiratorësh, ndihmë kjo nga Ambasada e SHBA-ve dhe Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID). Kjo është një mbështetje shumë e çmueshme në luftën kundër COVID-19 për çka jemi shumë mirënjohës”, ka shkruar në profilin e tij, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj.

Më tej ai shkruan:

Javë më parë kemi nënshkruar Marrëveshjen me USAID-in për këtë donacion.

Javë më parë kemi nënshkruar Marrëveshjen me USAID-in për këtë donacion.

Po ashtu para pak ditësh Ambasada Amerikane dhuroi donacionin me pajisje mbrojtëse profesionale për personelin shëndetësor nga Programi i Ndihmës Humanitare i Komandës Evropiane të SHBA. Këto janë kontribute të përkujdesit që Shtetet e Bashkuara të Amerikës përmes misioneve të saja civile dhe ushtarake i kanë ofruar në vazhdimësi sistemit tonë shëndetësor.

Në këtë kohë kur të gjithë popujt e botës po ballafaqohen me sfidën e pandemisë, solidariteti mes popujve dhe asistenca ndaj njëri tjetrit ka rëndësi të madhe, në veçanti kur popujt dhe shtetet e mëdha u zgjasin dorën e mbështetjeve shteteve më të vogla dhe me kapacitetet më të kufizuara.

Faleminderit Ambasadës së SHBA-ve! Faleminderit USAID! Faleminderit taksapaguesve amerikanë!
Mbani maska!
Lani duart!
Ruani distancën sociale!

KOMENTE