Zeka: Reshati u bë djersa dhe gjaku i shtetësisë së Kosovës

Zeka: Reshati u bë djersa dhe gjaku i shtetësisë së Kosovës

Izmi Zeka, (zëvendësministri i Punëve të Brendshme), ka shkruar në profilin e tij se ndër ata që u flijuan dhe mbetën sinonim për breza është edhe Reshat Ymeri, djaloshi që ra në përballje në Dardani të Gjilanit me forcat serbe në janarin e vitit 1990.

Ja postimi i tij i plotë:

Rolin e veçantë në histori e luajnë figurat qendrore të saj, ata që për kohën dinin, mundën edhe kishin guximin të shprehnin hapur vullnetin e popullit. Portretizimi i tyre shihet mbi vlerat dhe të arriturat e një kombi, mbi vlerat e ndërtuara në bazën e shtrirjes së vullnetit shpirtëror të një populli.

Ndër ata që u flijuan dhe mbetën sinonim për breza është edhe Reshat Ymeri, djaloshi që ra në përballje në Dardani të Gjilanit me forcat serbe në janarin e vitit 1990.

Miti serb po bie, ku Reshati në ballë të protestave mbinatyrshëm ra heroikisht për të mos vdekur kurrë.
28 vite ikën e dëshmori I palëkundur i qetë reflekton lirinë dhe jetën tonë. Nuk ka më shumë se jeta të jepet për atdhe.

Reshati u bë djersa dhe gjaku i shtetësisë së Kosovës.

KOMENTE