Vjena qyteti më i përshtatshëm në botë për të jetuar

Vjena qyteti më i përshtatshëm në botë për të jetuar

Cilësia e jetës është mbi të gjitha. Ndotja e ajrit dhe trazirat politike kanë bërë që jetesa të reduktohet në shumë metropole.

Sipas Indeksit të Njësisë së Inteligjencë Ekonommike (EIU), kompani simotër e The Economist, kryeqyteti austriak, Vjena mbetet qyteti më i përshtatshëm për të jetuar.

Në këtë rangim bëjnë pjesë 140 qytete në bazë të 30 faktorëve të ndarë në pesë kategori – stabiliteti, kujdesi mjekësor, kultura dhe mjedisi dhe edukimi dhe infrastruktura.

Nga totali, 100, Vjena është afër perfektes me 99.1, duke lënë pas Melbournin, duke pasuar Sydney dhe Osaka. Në krye të listës janë edhe Parisi dhe Londra.

KOMENTE