Vjen edhe AGMIA numër 20

Vjen edhe AGMIA numër 20

AGMIA numër 20, përmbledhë në vete krijimet e shpërblyera të Manifestimit Kombëtar të Kulturës, “Flaka e Janarit” 2017.

AGMIA përmbledhë  edhe krijimet poetike të lexuara në Orën e madhe letrare të këtij Manifestimit, të njohur tashmë si “Pena e Flakës, vargje për Kreshnikun e Karadakut, Idriz Seferin, në 170 vjetorin e lindjes e 90 vjetorin e vdekjes, së cilit edhe iu përkushtua Manifestimi poetik “Pena e Flakës”.

Po ashtu edhe disa nga krijimet e deshifruara të konkursit letrar të Manifestimit, Flaka e Janarit” 2017, një kronikë të zgjeruar informuese për rrjedhat e sivjeme të këtij Manifestimi dhe, një vështrim letrar për poemën e Radovan Zogoviqit, ” Ardhësit / Këngët e Ali Binakut”, nga studiuesi i spikatur i letërsisë shqipe dhe shkrimtari i shquar, Anton Nikë Berisha.

/Sabit Rrustemi/

KOMENTE