Viza të reja për amerikanët që vizitojnë Evropën

Viza të reja për amerikanët që vizitojnë Evropën

Bashkimi Evropian njoftoi të premten se udhëtarët amerikanë do të kenë nevojë për një lloj të ri vizash – një Sistem Evropian të Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit ose ETIAS – për të vizituar Zonën Shengen Evropiane.

Qytetarët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës që udhëtojnë në Evropë pa viza do të jenë një gjë e së kaluarës në vitin 2021.

Zona e Shengenit është një zonë me 26 vende evropiane që nuk kanë kufij të brendshëm dhe u lejojnë njerëzve të lëvizin lirshëm, duke përfshirë vende si Spanja, Franca, Greqia, Gjermania, Italia dhe Polonia.

Për të aplikuar për ETIAS, qytetarët e SHBA-së do të kenë nevojë për një pasaportë të vlefshme, një llogari të postës elektronike dhe një kartë krediti ose debiti, tha BE. Të miturit, do të kenë nevojë vetëm për pasaportat e tyre normale për të udhëtuar pas hyrjes në fuqi të vizave.

BE tha se viza ETIAS është e vlefshme për tre vjet dhe i lejon amerikanët të hyjnë në zonën Shengen sa herë që është e nevojshme.

Shtetet e Bashkuara kanë qenë në një mosmarrëveshje me Parlamentin Evropian të BE dhe Komisionin Evropian mbi vizat për Bullgarinë, Kroacinë, Poloninë, Rumaninë dhe Qipron. Udhëtarët në këto pesë vende janë të vetmet vende të BE që SHBA kërkon të aplikojë për vizë.

KOMENTE