Vitamina B6, ja ku ndodhet dhe pse nuk duhet ta neglizhoni

Vitamina B6 është e domosdoshme të merret çdo ditë nga ushqimi sepse ajo nuk depozitohet gjëkundi. Kjo vitaminë luan rol kyç në enzima të ndryshme, në metabolizmin e proteinave dhe në mbrojtjen imunitare. Me të tjerash, ajo mbron kundër depresionit dhe rregullon sheqerin në gjak. Vitamina B6 mund të ndihmojë në zbutjen e simptomave para menstruale.

Ushqimet që e përmbajnë janë:
Peshku
Qiqrat
Bananet
Mishi i pulës
Gjiza
Patatet
Frutat e thata.

KOMENTE