Vetmia në qytetet evropiane, befason kryeqyteti i njohur

Vetmia në qytetet evropiane, befason kryeqyteti i njohur

Një në çdo dy shtëpi, banohet nga vetëm një person në Berlin, kryeqytetin e Gjermanisë.

Shumë shoqata organizojnë festa përqafimi profesional, grupe në Facebook, ku njerëzit e moshuar ta vuajnë më pak vetminë.

Tani, partia e Merkelit dëshiron që kryeqyteti të ketë edhe një komisioner zyrtar për vetminë.

Kjo formë izolimi i personave nuk është vetëm në Gjermani.

Britania e Madhe e ka caktuar që në vitin 2018 një ministër për Vetminë, pas një studimi që tregoi se 9 milionë britanikë ndiheshin të vetmuar.

Shkencëtarët thanë se vetmia ishte më e dëmshme për shëndetin sesa një tymosje 15 cigaresh në ditë dhe nuk prekte vetëm të moshuarit.

KOMENTE