Vetëvendosje: Raporti i auditorit nxjerr në pah shkelje të shumta të qeverisjes komunale të Gjilanit

Vetëvendosje: Raporti i auditorit nxjerr në pah shkelje të shumta të qeverisjes komunale të Gjilanit

Sot, koordinatori i Qendrës së Lëvizjes Vetëvendosje në Gjilan, Alban Hyseni, së bashku me anëtsren e Kuvendit Komunal të Gjilanit, Krenare Latifi Kqiku, përmes konferencës për media prezantuan gjetjet e Raportit të Zyrës Kombëtare të Auditimit për Komunën e Gjilanit.

Konferencës i parapriu aktiviteti i shpalosjes së banerit dhe vendosja e shiritit me të cilin aktivistët rrethuan zonën e krimit.

Gjetjet që u prezantuan nga Hyseni e Latifi – Kqiku:

– Në 77% të rasteve të testuara në kategorinë e Mallrave dhe Shërbimeve janë gjetur shkelje!

– Zyrtari vlerëson tenderin, i njëjti menaxhon tenderin!

– Fitues tenderi pa plotësuar kushtet e përcaktuara!

– 700.000 € të shpenzuara pa projekte!

– Mbi 180.000 € të paguara nga kategoritë e gabuara ekonomike!

– Komuna pa plan vjetor për mbështetje financiare për OJQ-të.

– 40.000 € të planifikuara për mirëmbajtjen teknike të objekteve, mbi 700.000 € të shpenzuara!

– Planifikon 10.000 € për një projekt, e shpenzon mbi 130.000 €.

– 7 fatura në vlerë prej mbi 26.000 €, u paguan 30 ditë pas skadimit të afatit…

shih videon:

KOMENTE