Vetëvendosje: Fermerët e diskriminuar nga shteti, përkrahës të mëdhenj të referendumit të 14 shkurtit

Vetëvendosje: Fermerët e diskriminuar nga shteti, përkrahës të mëdhenj të referendumit të 14 shkurtit

Sot, kandidatët për deputetë nga Lëvizja Vetëvendosje, Luan Aliu dhe Alban Hyseni vizituan fermerët Resmi Arifi, Sabedin Selimi dhe Shemsedin Arifi në fshatin Shillovë, ku dëgjuan shqetësimet kryesore që i preokupojnë ata.

“Fermerët në fjalë deklaruan se mbështetja e institucioneve nuk ka ekzistuar deri më tani, sepse ndarja e subvencioneve po bëhet vetëm me libreza partiake”, thuhet në komunikatën e Vetëvendosjes, Qendra në Gjilan.

Luan Aliu premtoi se përzgjedhja e përfituesve të subvencioneve me libreza partiake, do merr fund me Qeverinë̈ Kurti.

Ndërsa, Alban Hyseni theksoi se zgjidhja e problemeve të fermerëve nuk efshtë̈ trajtimi individual. “Duhet të krijojmë̈ mekanizma institucional përmes të cilave ne i njohim e dijmë problemet e tyre dhe ofrojmë zgjidhje për to”, ka thënë ai.

“Barazia e drejtësia janë parimet me të cilat duhet e do të qeveriset. Krejt dhe Drejt Referendumit”, thuhet në komunikatë ne Vetëvendosjes. /2LONLINE.com/

KOMENTE