Vetëvendosja ua zë derën kuvendarëve!

Vetëvendosja ua zë derën kuvendarëve!

Aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje përmes një aksioni simbolik kanë dal me pankarta në duar para hyrjes së sallës ku mbahen seancat e Kuvendit Komunal për të kërkuar nga anëtarët e kuvendit që të mos i aprovojnë disa çështje për ta të rëndësishme por që nga ky pushtet bëhen për qëllime të tyre.

Lëvizja Vetëvendosje në Gjilan, përmes aktivistit të saj Ilir Hoti ka thënë e kjo Lëvizje kërkon që Kuvendi të mos aprovoj propozimet për emërtime të rrugëve pa arsyetimin me shkrim për secilin propozim dhe aprovimin konsensual të propozimit nga komisioni, i cili për bazë duhet ti ketë kriteret e aprovuara paraprakisht.

Po ashtu kërkohet nga Kuvendi të mos e aprovojë lëvizjen e shtatores së Dëshmorëve të Kombit, Rexhep Mala e Nuhi Berisha dhe ti fillon procedurat e kthimit në pronë publike të truallit mbi të cilën gjendet shtatorja.

Hoti i Vetëvendosjes tha se po ashtu kjo Lëvizje kërkon nga kuvendarët gjilanas të mos e aprovojnë as përcaktimin e hapësirave në të cilat do të vendosen personalitetet të caktuara nga një komision jo kompetentë sepse vlerësimi personaliteteve nuk është punë e inxhinierëve dhe se nuk është e nevojshme që kjo përbërje, në fund të mandatit të saj, të vendos për të gjitha sheshet dhe personalitet e kësaj treve.

“Mospërmbushja e këtyre kërkesave tona do të nxis reagime të qytetarëve kurse ky pushtet do ta marr përgjegjësinë për tensionimin e situatës” ka thënë Hoti shkruan 2LONLINE.

Përndryshe për Vetëvendosjen dështimet e njëpasnjëshme të qeverisjes së Lutfi Hazirit dhe mos realizimi i premtimeve elektorale , ky kryetar po mundohet t’i kompensojë në fund të mandatit qeverisës, me emërtime pa kritere, pa arsyetime të propozimeve dhe mbi baza partiake e farefisnore për përfitime politike, tani kur Haziri ka vendos të rikandidohet për kryetar komune.

Për Vetëvendosjen është e papranueshme edhe lëvizja e shtatorës se Rexhep Malës e Nuhi Berishës me aryseitmin se trualli ku është vendosur është pronë private. Vetëvendosje thotë se dëshirojnë t’ia rikujtojnë kryetarit Haziri se shtatorja aty është vendos me vendim të kuvendit komunal , në pronë publike. Këmbimi i atij trualli me një sipërfaqe nga ish komunarët është tërësisht i papranueshëm dhe kërkohet nisja e procedurave për rikthim të atij trualli në publike.

Po ashtu edhe caktimi i shesheve për vendosjen e shtatoreve dhe busteve nga një komision jokompetentë dhe në fund të mandatit të qeverisjes komunale, për Vetëvendosjen është i panevojshëm dhe edhe i papranueshëm, duke e ditur se për këto çështje të ndjeshme nevojitet konsensus qytetarë, profesional dhe politik, e konsensusi nuk është arrit në asnjërin nivel.

KOMENTE