Veprimtaria gjithëpërfshirëse e Vokshit do ta bëj atë të pavdekshëm

Me  pikëllim të thellë morëm lajmin për vdekjen  e papritur e të shpejtë të profesorit, intelektualit, poetit,  bashkëvendësit e veprimtarit tonë të palodhshëm  Haxhi Vokshi.

Lidhja Demokratike e Kosovës në Gjilan e kujton për devotshmërinë, punën e palodhshme e tij të dhënë gjatë dy dekadave e gjysmë  të të qenit si anëtarë dhe veprimtarë i palodhshëm i kauzës politike e nacionale, të dhënë për të sotmen e Gjilanit dhe gjithë Kosovës.

Ishte udhërrëfyes dhe shembull tipik i punës së palodhur për Liri, Pavarësi e Demokraci.

Puna intelektuale, krijimtaria poetike, përcaktimi i qartë i kauzës së tij nacionale,  do mbeten kujtimi më i mirë për gjithë atë që ka bërë gjatë gjithë jetës së tij, qoftë si profesor i yni, poet, intelektual e veprimtarë i palodhshëm, si trashëgimi për të sotmen dhe  gjeneratat e ardhshme.

Veprimtaria e tij e gjithpërfshirëse do ta bëj të pavdekshëm.

Ngushëllime familjes Vokshi dhe gjithë kolegëve, bashkëkohanikëve të tij dhe bashkëveprimtarëve të Haxhi Vokshit.

U preftë i qetë në dheun  e Kosovës.

Gjilani do të ju kujtoj përjetë.

Nga Dega e LDK-së Gjilan
Lutfi Haziri kryetar i Degës

KOMENTE