Vendi me kombësinë më të mirë në botë

Vendi me kombësinë më të mirë në botë

Nuk është edhe aq befasuese që Franca të zgjidhet si kombësia më e mirë në Tokë për vitin e tetë vit radhazi.

Sipas Kälin dhe Kochenov’s Quality of Nationality Index (QNI), të cilët i renditin  kombësitë më të mira, duke u përcaktuar nga një numër faktorësh, Franca është ende në krye të 10 kombësive më të mira në botë, që pasohen nga Gjermania, Hollanda dhe Danimarka.

Këta faktorë përfshijnë vlerën e jashtme të një kombësie, si dhe ndikimin e saj në ofrimin e mundësive për ata që janë jashtë vendit të origjinës.

Fushat e tjera të vlerësuara përfshijnë mirëqenien, arsimin, kujdesin shëndetësor dhe shanset e jetës, si dhe udhëtimin dhe zgjidhjen globale.

KOMENTE