Vegjetarianët kursejnë organizmin dhe xhepat!

Vegjetarianët kursejnë organizmin dhe xhepat!

Ka shumë nga ata të cilët nuk konsumojnë mish, produkte të qumështit apo cfarëdo ushqimi me prejardhje nga kafshët.

Studiues të shumtë kanë treguar përparësitë e ushqyerjes me pemë dhe perime ashtu si ushqehen vegjetarianët, ndërsa së fundmi është zbuluar se duke konsumuar pemë dhe perime kursen shumë para.

Për dhjetë vjetët e fundit në Britani numri i njerëzve që kanë kaluar në ushqimin me bazë bimore është rritur me 340 për qind, sipas hulumtimit të Mintel.

Përveç arsyeve shëndetësore dhe kujdesit për mjedisin dhe mirëqenien e kafshëve, shpenzimet më të ulëta janë një tjetër arsye për këtë dietë, pasi ushqimet e tilla janë më të lira.

KOMENTE