Ushtrimet gjatë shtatzanisë nuk ndihmojnë vetëm nënën

Ushtrimet gjatë shtatzanisë nuk ndihmojnë vetëm nënën

Gratë shtatzëna që ushtrojnë jo vetëm që po ndihmojnë veten, por edhe foshnjat e tyre, sipas një studimi të ri.

Të porsalindurit, nënat e të cilave ushtruan gjatë shtatëzanisë mund të kenë përmirësuar shëndetin e zemrës dhe të kenë arritur pikat më të hershme se foshnjat e tjera, sipas studiuesve të Universitetit të Karolinës Lindore.

Studiuesit krahasuan rezultatet e foshnjave 1-mujore nga një grup prej 71 grave shtatzëna që ishin caktuar në mënyrë rastësore për të ushtruar ose jo gjatë shtatëzanisë.

Gratë që ushtronin kryenin 50 minuta me intensitet të moderuar, të mbikëqyrur ushtrimin aerobik, tre herë në javë.

Studiuesit kanë zbuluar se ushtrimi gjatë shtatëzanisë rezulton tek foshnjat që janë më të aftë në lëvizje, dhe ka më shumë të ngjarë të jenë aktive ndërsa rriten. gjatë gjithë jetës së tyre.

KOMENTE