Ushtrime të KFOR-it me helikopterë

Ushtrime të KFOR-it me helikopterë

Misioni i KFOR-it, i udhëhequr nga NATO-ja, zhvilloi një trajnim, fluturoi, me disa helikopterë, gjegjësisht me gjashtë helikopterë të kontigjenteve kroate, zvicerane dhe amerikane.

Ushtrimi u përqëndrua në standardizimin e procedurave të planifikimit dhe ekzekutimit të misionit, në testimin e fluturimit dhe komunikimet, dhe filloi nga Aeroporti Ushtarak në Sllatinë, duke vazhduar me kampin “Bondsteel”, Prizren, Pejë, Aeroportin e Sllatinës dhe Prishtinë, dhe përfundoi në Shtabin e Përgjithshëm të KFOR-it, në Kampin “Kosova Film”.

Ushtrimi siguroi që KFOR të mbetet një forcë e fuqishme ushtarake, e gatshme për të vepruar si parandalues i besueshëm ndaj çdo kërcënimi dhe për të ruajtur kapacitetet e tij për të kryer fluturime të evakuimit urgjent mjekësor kurdo që nevojitet.

Misioni i KFOR it, i udhëhequr nga NATO-ja, është kontigjent shumëkombësh me 27 vende anëtare të NATO-s dhe shtetet partnere.

Ky dimension ndërkombëtar ofron kapacitete dhe kompetenca të ngritura. Kërkohet trajnim dhe ushtrim i vazhdueshëm për t’u siguruar se të gjitha kontigjentet veprojnë në mënyrë të standardizuar, duke siguruar aftësinë e KFOR-it të reagojë në përputhje me rezolutën 1244 të OKB dhe në mënyrë të shpejtë dhe efikase nga ajri dhe nga toka ndaj çdo sfide për mjedisin e qetë dhe të sigurt dhe lirinë e lëvizjes. /2LONLINE.com/

KOMENTE