Ushqyerja dhe telefoni nuk shkojnë bashkë, keni kujdes

Ushqyerja dhe telefoni nuk shkojnë bashkë, keni kujdes

Dukuri e shpeshtë, por aspak e shëndetshme për organizmin e njeriut. Përdorimi i telefonit të mencur gjatë ngrënies mund të qojë në trashjen rreth belit, thonë shkencëtarët.

Hulumtuesit kanë gjetur se burrat dhe gratë konsumojnë 15 për qind më shumë kalori kur përdorin telefonat e tyre gjatë ngrënies. Ata gjithashtu hëngrën më shumë ushqim yndyror dhe trashësia u shpërnda nëpër trup.

Studimi novator sugjeron se përdorimi i telefonit gjatë ushqimit mund të dekocentrojë personat dhe në këtë mënyrë edhe të mos kontrollojnë ngrënien.

KOMENTE