Ushqimi djegës i shëndetshëm, por keni kujdes në këto raste

Ushqimi djegës i shëndetshëm, por keni kujdes në këto raste

Dihet se ushqimi djegës stimulon funksionimin e duhur të metabolizmin mirëpo, nëse e teprojmë me ushqim djegëse, këto 5 dëme i ndodhin organizmit.

Dhimbje e madhe e stomakut dhe përkeqësim i ulçerës së stomakut. Nëse përballeni me diçka të tillë, është koha të hiqni dorë ose të reduktoni ushqimin pikant.

Irritim i buzëve: Tharja dhe çarjet e lehta në lëkurën e buzëve janë një tjetër gjë që shkaktohen nga konsumimi i shpeshtë i ushqimit pikant.

Probleme me shqisën e shijimit: Ushqimi pikant bënë që për pak kohë të mos dalloni shijen e ushqimeve.

Djersitja: Konsumimi i vazhdueshëm i ushqimit djegës ju bënë që të djersiteni në mënyrë të vazhdueshme dhe të tepërt.

KOMENTE