Ushqimet që ndoshta i keni kosnumuar gabim!

Ushqimet që ndoshta i keni kosnumuar gabim!

Tani, më shumë sesa në të kaluarën, vëmendja jonë përqendrohet në cilësinë e ushqimit që sjellim në tryezë.

Sidoqoftë, ne priremi të nënvlerësojmë ose injorojmë faktin e rëndësishëm që nganjëherë hamë ushqime të caktuara në mënyrë të gabuar.

Shpargujt, luleshtrydhe, kos dhe fasule janë të gjitha ushqime të shëndetshme, por ne shpesh nuk i hamë si duhet dhe përfundojmë të mos humbasë ushqyesit e tyre.

Farat e lirit. Përmbajnë fibra, omega 3 andaj është mirë që t’i konsumoni të bluara.

Lëkura e kivit përmban lëndë të larta ushqyese, veçanarisht fibra, vitamin E. Konsumimi i Kivit me lëkurë rrit përmbajtjen e vitaminës E.

Domatet. Domate janë ndër ushqimet që duhet të hahen të gatuara në mënyrë që të përfitojmëmë shumë lëndë ushqyese.

 

KOMENTE