Ushqimet që kthejnë disponimin tuaj

Ushqimet që kthejnë disponimin tuaj

Ka qenë gjithmonë e ditur se të hani shumë fruta dhe perime është e mrië për zemrat tona.

Por tani, kërkimet sugjerojnë se një pjatë e mbushur me mollë, karrotë dhe banane i jep edhe një shtysë shëndeti tonë mendor.

Studimi i ri flet se konsumimi I frutave dhe perimeve ndikon në emocionet e njeriut dhe në disponim.

Hulumtimi u krye nga Universiteti i Leeds dhe u drejtua nga Neel Ocean,  një hulumtues i njohur i sjelljes.

“Gjetje tona ofrojnë dëshmi të mëteshjme se bindja e njerëzve për të konsumuar më shumë fruta dhe perime jo vetëm që mund të përfitojnë në shëndetin e tyre fizik në një afat të gjatë, por edhe në mirëqenien e tyre mendore në afat të shkurtër”, tha autori i studimit.

KOMENTE