Ushqimet që ju bëjnë më të lumtur, vjen studimi nga Britania e Madhe

Ushqimet që ju bëjnë më të lumtur, vjen studimi nga Britania e Madhe

Shumë studime të mëparshme kanë vënë në dukje nevojën e frutave dhe perimeve në dietë për të mirën e shëndetit të përgjithshëm.

Deri më tani është rekomanduar që marrja minimale ditore e frutave dhe perimeve në dietë të jetë pesë vakte. Megjithatë, hulumtimet e fundit tregojnë se kjo duhet të rritet në tetë.

Një dietë vegjetariane ose dietë me shumë fruta dhe perime rekomandohet si parandaluese dhe si një terapi për sëmundjet e zemrës ose kancerin.

Hulumtimi sugjeron që përmirësimi i efektit psikologjik të ushqyerjes me më shumë fruta dhe perime mund të shihet më herët.

Hulumtimet nga Britania e Madhe dhe Australia përcollën ndryshimet në 12 385 pjesëmarrës në formën e kënaqësisë personale dhe lumturisë me marrjen e përditshme të frutave dhe perimeve.

KOMENTE