Ushqimet që iu ngopin, por nuk shtoni peshë

Ushqimet që iu ngopin, por nuk shtoni peshë

Për t’u dobësuar duhet të mos konsumoni shumë ushqime. Por, për të qenë më të saktë, duhet të konsumoni edhe ato produkte që duhet dhe që nuk ju shëndoshin.

Por, cilat janë ato?

Patatet e pjekura

Kanë karbohidrade të shumta, por janë të shëndetshme për trupin dhe nuk ju shëndoshin. Përmbajnë edhe vitamina e fibra.

Fasulet kanë përmbajtje të lartë uji dhe fibrash. Të shëndetshme dhe nuk të shëndoshin.

Vezët përmbajnë 9 aminoacide që trupi nuk mund t’i prodhojë vetë. Konsumoni sa më tepër vezë.

Kosi ju ndihmon në normalizimin e presionit të gjakut dhe është një nga produktet ushqimore më të përdorura.

Mollët janë të rëndësishme për tretjen në fund të vakteve ushqimore. Konsumoni sa më shumë.

Kokoshkat- 3 tasa të mëdhenj me kokoshka janë të barabartë me një qese patatinash, prandaj nëse ju duken shumë në sasi e keni gabim. Konsumoni sa më shumë po mundët, sepse nuk ju shëndoshin.

Fiqtë janë të ëmbël, por jo të dëmshëm.

Lëngjet e frutave janë gjithashtu tepër pozitive për tretjen dhe kanë vlera të mëdha për trupin, pa ju shëndoshur.

Bollguri dhe gruri janë gjithashtu shumë të shëndetshëm për trupin.

KOMENTE