Ushqimet e shpejta dhe depresioni!fotoilustrim

Ushqimet e shpejta dhe depresioni!

Ushqimet fast-food mund të shkaktojnë trashje, ngarkesë të trurit dhe depresion, thotë një studim i ri.

Gjetjet rezultuan se yndyra e picave, hamburgerëve dhe e patateve të skuqura – depërton në tru përmes gjakut.

Kjo pasi aty, fast-food prek emocionet tona, hipotalamusin dhe çon në një rritje të simptomave depresive.

Anti-depresionët janë më pak të efektshëm për njerëzit e trashë se ato të peshës normale. Studimi u drejtua nga Universiteti i Glasgow dhe u botua në Translational Psychiatry.

KOMENTE