Ushqime që ndihmojnë tretjen

Ushqime që ndihmojnë tretjen

Secili nga ne të paktën një herë në muaj  kemi probleme me tretjen.

Rekomandohet që të ushqehemi shpesh dhe nga pak, vakte të lehta pa brumëra dhe yndyrëra. Pemët dhe perimet, por ato të cilat nuk përmbajnë dozë të larta të vitaminës C si : limoni, portokalli dhe mandarina, duhet larguar.

Një mollë dhe një banane një ditë, do t’i ndihmonin shumë organizimit tuaj, jo vetëm për vitaminat që përmbajnë, por edhe për shkak se neutralizojnë thartirën në lukth.

Orizi, patatja, bajamet dhe spinaqi janë të preferuara gjithashtu gjatë kohës kur ju ballafaqoheni me dhimbje te tretjes.

Ndërsa, një këshillë më se e domosdoshme është ajo që uji të pihet 20 minuta para ushqimit apo dhe pas dhe asesi gjatë ngrënjes.

KOMENTE