U certifikuan 50 të rinj për aftësim punësimi dhe ndërmarrësisë

U certifikuan 50 të rinj për aftësim punësimi dhe ndërmarrësisë

Janë certifikuar 50 të rinj, të cilët kanë ndjekur një trajnim të organizuar nga EMPOWER në bashkëpunim me organizatën Help Kosova, që ka për qëllim të nxisë aftësitë e punësimit dhe ndërmarrësis tek të rinjtë.

Ky projekt që financohet nga USAID-i amerikan e bashkë financohet nga komunat partnere, përfshin komunat Gjilan, Viti, Kaçanik dhe Han të Elezit.

I pranishëm në këtë solemnitet të shpërndarjes së certifikatave ishte edhe kryetari i komunës Sokol Haliti, Brian Martalus, drejtor i Zyrës për Zhvillim Ekonomik-USAID, Artan Loxha, zëvendës drejtor i Programit EMPOWER dhe Shqipe Breznica, koordinatore e Organizatës gjermane Help.

Pos certifikimit, 50 të rinjtë që u certifikuan, kanë të drejtë të aplikojnë për grante në lëmi të ndryshme.

KOMENTE