“Trekëndëshi Poetik i Paqes” – Ja agjenda

“Trekëndëshi Poetik i Paqes” – Ja agjenda

Më 24 qershor 2017, ora 12:00, në ambientet e Shkollës së Mesme të Ulët “Bajram Curri” në Shurdhan, fshat qendror I trekëndëshit kufitar, mbahet Manifestimi Rajonal I Poezisë, “Treëkëndëshi Poetik i Paqes”, ediicioni I shtatë 2017.

Me kënaqësi Ju ftojmë të merrni pjesë dh e ta nderoni Ditën e Lirisë së Kosovës si dhe figurën e kreshnikut të maleve, Idriz Seferit, të cilit I përkushtohet ky edicion, si një nga prijësit më të spikatur të luftërave për liri dhe pavarësi gjatë viteve 1908 – 1912.

Manifestimi mbështetet në mënyrë modeste nga MKRS – departamenti i kulturës si dhe Komuna e Gjilanit, ndërsa organizohet nga Ars Clubi “Beqir Musliu”, me seli në Gjilan

Nikoqir: Shkolla e Mesme e Ulët “Bajram Curri” – Shurdhan

AGJENDA E MANIFESTIMIT “TREKËNDËSHI POETIK I PAQES”

Edicioni I shtatë, 24 qershor 2017

Më 24. VI. 2017
Në SHMU “Bajram Curri” – Shurdhan ( Gryka e Karadakut )
Ora 11:30 – 12:00
Pritja e poetëve dhe e të ftuarve

Ora 12:00
Hapja e Manifestimit dhe fjalët përshëndetëse

Në vazhdim:
Figura e Idriz Seferit në poezinë shqipe
( Temë bosht e Manifestimit në kuadër të shënimit të “Vitit të Iidriz Seferit “ )
Paraqitja e kumtesave dhe, deklamim vargjesh

Koha e Poezisë
( Ora poetike e Manifestimit )

Ora 14:00
Dreka me ushqime të traditës

Përmbyllja
Ceremonia e dhënies së Çmimit letrar “Beqir Musliu”

Ora 17:00
Salla e KK të Gjilanit

Mirëseardhja

Fjala e kryetarit të komunës

Paraqitja e Vendimit të Jurisë dhe vlerësimi

Kontributi poetic dhe studimor i Ramadan Musliut

Deklamime vargjesh nga krijimtaria poetike e Ramadan Musliut

Dhënia e Çmimit letrar “Beqir Musliu” nga kryetari i komunës, z. Lutfi Haziri

Fjala e Laureatit

Përmbyllja

Për Ars Clubin “Beqir Musliu”
Sabit Rrustemi

KOMENTE