Trajnim me drejtorët e shkollave për ekstremizmin e dhunshëm dhe mekanizmat në parandalimin e kësaj dukurie

Trajnim me drejtorët e shkollave për ekstremizmin e dhunshëm dhe mekanizmat në parandalimin e kësaj dukurie

U mbajt trajnim me drejtorët e shkollave për ekstremizmin e dhunshëm dhe mekanizmat në parandalimin e kësaj dukurie.

Ministria e Punëve të Brendshme dhe Ekipi Veprues për siguri në bashkësi në Viti, kanë organizuar sot një trajnim me drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme të komunës së Vitisë, me temë “Ekstremizmi i dhunshëm dhe mekanizmat në parandalimin e kësaj dukurie”.

I pranishëm ishte edhe kryetari i komunës Sokol Haliti, i cili në fjalën përshëndetëse ka thënë se Vitia është njëra ndër komunat që ka pasur shumë organizime, sa i përket luftimit të ekstremizmit të dhunshëm.

Qëllimi i këtyre organizimeve ka qenë që kjo komunë të ketë klimë të qetë dhe stabile në aspektin e sigurisë. Edhe prania e drejtorëve sot në këtë trajnim, tregon agjendën e mirëfilltë të Institucioneve komunale.

Andaj, të gjithë duhet të angazhohemi për luftuar ekstremizmin e dhunshëm”, tha kryetari Haliti. I pranishëm ishte edhe zv.koordinatori i mekanizmit referues në nivel vendi Muhamet Hyseni.

KOMENTE