Topogani më i gjatë në botë, ‘udhëtim’ nëpër xhungël

Topogani më i gjatë në botë, ‘udhëtim’ nëpër xhungël

Një topogan prej 1 mijë e 140 metrash pritet të hapet në Malajzi.

Shtrirja 1,140 metra e gjatë është tani në ndërtim e sipër në parkun e ESCAPE të Penang dhe duket i vendosur për të thyer rekordin për “zhytjen më të gjatë të ujërave në botë”.

Ndryshe nga versioni New Jersey, topogani i ESCAPE është bërë nga polimer me fibër të përforcuar dhe do të jetë një strukturë e përhershme e lidhur me shtyllat e çelikut.

“Thyerja e rekordeve botërore nuk ishte qëllimi ynë”, tha Sim Choo Kheng, operatori i ESCAPE, në një deklaratë.

Kjo do të hapet për publikun diku në mes të gushtit. Përmes këtij topogani bëhet një udhëtim katër minuta në xhungël.

VIDEO

KOMENTE