Thyhet rekordi botëror në 10 mijë metra vrapim

Thyhet rekordi botëror në 10 mijë metra vrapim

Joshua Cheptegei theu rekordin botëror të rrugës 10 km në Valencia, duke vendosur një kohë të re prej 26 minutash e 38 sekondash.

23-vjeçari theu rekordin e mëparshëm për gjashtë sekonda, i cili u vendos në vitin 2010 nga Leonard Komon i Kenia.

Cheptegei i Uganda u kurorëzua kampion botëror në Doha në tetor, pasi kishte fituar titullin botëror të 10 km në Danimarkë në Mars.

Në vitin 2018, ai vrapoi 41 minuta e pesë sekonda në Nijmegen, Hollandë, për të thyer rekordin botëror të rrugës 15 km.

Ritmi mesatar i Cheptegei ishte dy minuta dhe 40 sekonda për kilometër në Valencia, duke kaluar 5 km në 13 minuta 24 sekonda.

KOMENTE