Thaçi: Shkenca duhet të jetë në funksion të zhvillimit ekonomik dhe shoqëror

Thaçi: Shkenca duhet të jetë në funksion të zhvillimit ekonomik dhe shoqëror

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, me rastin e Javës së Shkencës, ka shkruar në profilin e tij se shkenca duhet të jetë në funksion të zhvillimit ekonomik dhe shoqëror…

Ja postimi i tij:

Shkenca duhet të jetë në funksion të zhvillimit ekonomik dhe shoqëror. Potenciali ynë njerëzor, shkencor dhe kulturor është gjithmonë mbështetje e fuqishme në proceset që kalon vendi ynë. Kosova dhe asnjë vend nuk mund të zhvillohet në mënyrë të qëndrueshme, pa investuar në mënyrë serioze në kapitalin njerëzor. Në hapjen e Javës së Shkencës, prej njerëzve të shkencës kërkova të përqendrohen më shumë në energji të reja shkencore, që premtojnë reforma në qasjet e dijës dhe shkencës, për të përmbushur më mirë kërkesat e tregut të punës dhe të realitetit të ri evropian. HTH

KOMENTE