Thaçi hedh poshtë të gjitha akuzat e Gjykatës Speciale

Thaçi hedh poshtë të gjitha akuzat e Gjykatës Speciale

Ish-drejtori i Drejtorisë Politike të UÇK-së, Hashim Thaçi, para trupit gjykues në Gjykatën Speciale, ka hedhur poshtë të gjitha akuzat me të cilat e ka ngarkuar kjo gjykatë.

“I hedh poshtë të gjitha akuzat”, ka thënë Thaçi.

“Akuza është krejt e paqëndrueshme, jam plotësisht i pafajshëm”, ka thënë Thaçi.

Avokati: Joe Biden e ka quajtur Thaçin Georg Uashingtoni i Kosovës

Në Hagë, avokati i Hashim Thaçit ka thënë se personin që Gjykata Speciale po e akuzon për krime lufte, presidenti i zgjedhur i Amerikës, Joe Biden, e ka quajtur “George Uashingtoni i Kosovës”

Avokati kryesor i ish-presidentit Hashim Thaçi në seancën e parë dëgjimore ndaj tij, Hooper, është përplasur me gjyqtarin e procedurës paraprake.

Për klientin e tij, që Tribunali i Hagës është duke e akuzuar për krime lufte, Hooper e ka cituar Bidenin.

“Ish-zëvendëspresidenti Joe Biden, tash president i zgjedhur i ShBA-së, e ka quajtur z. Thaçin Georg Uashingtonin e Kosovës”, ka thënë Hooper.

Avokati i Thaçit ka kritikuar punën e Speciales

David Hooper, avokat i ish-presidentit Hashim Thaçi ka kritikuar punën e Gjykatës Speciale, raporton “Epoka e re”.

Në fjalën e tij, ai ka thënë se procesi është realizuar pa e njoftuar në kohën e duhur mbrojtjen.

Hooper ka shtuar se do të bashkëpunojë me gjykatën njëjtë siç ka bërë edhe Thaçi.

“Gjykata po heton këto çështje më shumë se 5 vjet kurse aktakuza është bërë para 6 muajve. Nuk ishte e mundur që të themelohet një ekip mbrojtëse, nuk ishte e mundur që të silleshin këtu njerëz që do të duhej. Është e vështirë të kuptohet pse kjo është bërë në këtë mënyrë”, ka thënë Hooper.

Avokati i Thaçit e pyet prokurorin: Ku është aktakuza për trafikim të organeve

David Hooper, akovat i ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, e ka pyetur Prokurorinë e Specializuar dhe gjykatësin e procedurës paraprake se ku janë pretendimet për trafikimin e organeve, mbi të cilat është themeluar Gjykata Speciale.

“Ku janë pretendimet për trafikimin e organeve, sepse këto ishin shumë të rëndësishme për lindjen e kësaj gjykate”, ka pyetur Hooper.

Ai ka bërë me dije se do të kërkojë nga Gjykata Speciale që ta lirojnë përkohësisht Hashim Thaçin.

Avokati i Thaçit përplaset me gjykatësin e Speciales: Pse s’ka simbole të Kosovës këtu?

Avokati i ish-presidentit të Kosovës, Hashim Thaçit është përplasur në Gjykatën Speciale me gjykatësin Nicolas Guillou lidhur me simbolet e Kosovës, që mungojnë në këtë institucion të drejtësisë.

Replikat kanë nisur kur David Hooper e ka ngritur çështjen e mungesës së simboleve të Kosovës në Gjykatën Speciale.

“Jo vetëm që është njollë për Kosovën dhe kosovarët… Gjykatë e Kosovës, por nuk ka asgjë nga Kosova. Nuk ka asnjë emblemë të Kosovës. Ndoshta mund t’i kushtohet vëmendja kësaj. Nëse është Gjykatë e Kosovës, mund të kishim këtu shqiponjën e zezë me të kuqe”, ka thënë avokati.

Në replikë, gjykatësi Nicolas Guillou e ka pyetur avokatin se pse ai s’ka veshur rroba të kuqe.

“Mund të kishit veshur rroba të kuqe”, ka thënë Guillou duke qeshur.

Epoka e Re

KOMENTE