Teshtini me hundë dhe gojë të mbyllur? Mos e bëni kurrë më!

Teshtini me hundë dhe gojë të mbyllur? Mos e bëni kurrë më!

Nëse jeni një nga ata njerëz që shmangi teshtimën në publik me çdo kusht, duhet të jeni të kujdesshëm kur ta bëni këtë.

Disa mjekë kanë paralajmëruar se nëse i mbyllim hundët dhe gojën gjatë një teshtime, është e mundur të shkaktojë lëndime të fytit.

Ky paralajmërim ndodhi pas një historie të një burri 34-vjeçar, i cili pësoi plagë në pjesën e pasme të fytit pasi u përpoq të shmangte tështitjen me gojë dhe hundë të mbyllur.

Pas disa testeve dhe një radiografie, mjekët e shtruan pacientin, ku ai u kurua me antibiotikë për të luftuar një infeksion eventual. Pas vetëm 7 ditëve pacienti doli nga spitali me këshillën, që në të ardhmen, të mos bllokojë më kurrë hundën dhe gojën gjatë një teshtitje.

KOMENTE