Tërmeti në Shqipëri: Haradinaj thotë se Kosova bashkëndjenë me të gjithë qytetarët e Shqipërisë

Tërmeti në Shqipëri: Haradinaj thotë se Kosova bashkëndjenë me të gjithë qytetarët e Shqipërisë

Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj ka reaguar pas tërmetit që ndodhi sot në Shqipëri. “Menjëherë pas këtij lajmi, i kam shprehur shqetësimet dhe gatishmërinë tonë për të ndihmuar të gjithë të prekurit, Presidentit të Shqipërisë, Ilir Meta”, ka shkruan në profilin e tij, Haradinaj.

Ja postimi

Kosova bashkëndjenë me të gjithë qytetarët e saj dhe me qytetarët e Shqipërisë që sot u tronditën dhe e pësuan nga tërmeti që goditi Tiranën, Durrësin dhe një pjesë të Kosovës.

Menjëherë pas këtij lajmi, i kam shprehur shqetësimet dhe gatishmërinë tonë për të ndihmuar të gjithë të prekurit, Presidentit të Shqipërisë, Ilir Meta.

Kam udhëzuar Gjeneralin e FSK-së, Rrahman Rama dhe Drejtorin e Policisë, Rashit Qalaj që të vënë kontakte me homologët e tyre, për të ofruar çdo ndihmë të nevojshme.

Në të njëjtën kohë, bazuar në kompetencat tona, Qeveria e vendit do ta ndihmojë Shqipërinë, me një ndihmë financiare për t’i evituar dëmet.

Të gjithë të lënduarve u dëshirojmë shërim të shpejt dhe për ata që pësuan do të jemi në dispozicion të plotë.
RH

KOMENTE