Të shikoni skulptura ndiheni të lumtur, aktivizojnë lumturinë

Të shikoni skulptura ndiheni të lumtur, aktivizojnë lumturinë

Një nga mënyrat për të qetësuar trurin dhe ndjerë lumturi thuhet të jetë arti, jo vetëm të kultivuarit por edhe thjesht ta shikoni punën e dikujt tjetër.

Kërkimet e shkencëtarëve sugjerojnë se truri juaj  ndihet i kënaqur kur e sheh artin, duke i dhënë të njëjtat ndjenja që ndiheni kur jeni në dashuri.

Kjo ndodh sepse veprat e artit shkaktojnë lirimin e dopaminës, apo ndryshe siç njihet, aktivizimin e lumturisë në trurin tuaj.

Shikoni disa prej skulpturave të mrekullueshme.

KOMENTE