Të premten më 15 janar do të ndizen qirinj në përkujtim të viktimave të gjenocidit në Kosovë

Të premten më 15 janar do të ndizen qirinj në përkujtim të viktimave të gjenocidit në Kosovë

Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” ka njoftuar se të premten më 15 janar, në orën 20:00, do të ndizen qirinj për viktimat e gjenocidit në Kosovë.

“Në pamundësi të organizohen tubime përkujtimore për shkak të rrethanave të krijuara nga pandemia me Covid-19, Qendra ‘Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur’ fton të gjithë shqiptarët, kudo qofshin në botë, që më 15 janar, në Ditën e Përkujtimit të Gjenocidit ndaj Shqiptarëve në Kosovë, në orën 20:00, të dalin në ballkone apo dritare të banesave të tyre dhe të ndezin qirinj për të kujtuar të gjitha viktimat e këtij gjenocidi!”, thuhet në komunikatën e kësaj qendre.

“Përkujtimi i viktimave të kësaj tragjedie të madhe kombëtare është minimumi i asaj që duhet të bëjmë në rrugëtimin për ndëshkimin e krimit dhe ngadhënjimit të drejtësisë! Me respekt për të gjitha viktimat dhe familjarët e tyre”, është theksuar në njoftimin e Qendrës “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur”.

KOMENTE