Të mirat e mollës në organizmin e njeriut

Të mirat e mollës në organizmin e njeriut

Molla përmban minerale të kaliumit, kalciumit, fosforit dhe hekurit dhe si rrjedhojë ndikon pozitivisht në mirëmbajtjen e shëndetit apo përmirësimin e tij.

Mesatarisht, uji përbën 82 për qind të peshës së mollës, karbohidratet kanë rreth 12 për qind, yndyrat dhe proteina së bashku rreth një për qind, dhe celuloza rreth një për qind. Molla gjithashtu përmban sheqer, acide organike, në sasi shumë të vogla të të gjitha aminoacideve thelbësore dhe jo-esenciale.

Mollët janë të dobishme kundër diarresë, për përmirësimin e sistemit të tretjes dhe problemeve me lukth.

Molla zakonisht hahet e papërpunuar, por është gjithashtu e pjekur, e tharë, përpunuar në lëngje. Ndër të mirat më të mëdha të saj është edhe pastrimi i organizimit nga toksinat dhe shtimi i vitalitetit në trupin tuaj.

KOMENTE