Tatuazhet tejet të dëmshme, vije studimi nga Gjermania!

Tatuazhet tejet të dëmshme, vije studimi nga Gjermania!

Bojërat e pigmentuara që përdoren nga shumica e salloneve të tatuazheve përmbajnë një përbërje kimike të njohur si dioksid titaniumi.

Ky kompleks shtohet në bojë tatuazhi për të dhënë ngjyra të caktuara. Por ndërkohë që kimikati është efikas në përcaktimin e nuancës së saktë të ngjyrës, ajo gjithashtu lidhet me një shumëllojshmëri të gjendjeve shëndetësore.

Një ekip nga Instituti Federal i Gjermanisë për Vlerësimin e Rrezikut vërejti se si dioksidi i titanit udhëton nëpër gjak dhe akumulohet në nyjet limfatike. Kjo shkakton që ato të fryhen dhe pengojnë aftësinë e tyre për të luftuar infeksionet.

Kjo gjendje e veçantë shëndetësore, siç thuhet, ka një shans më të madh të ndodh midis atyre që realizojnë tatuazhe me ngjyrë.

KOMENTE