Synohet ndalja e duanit me ligj për personat nën 100 vjeç

Synohet ndalja e duanit me ligj për personat nën 100 vjeç

Havai aktualisht ka në fuqi disa nga ligjet më të forta për kufizimin e përdorimit të cigares. Në vitin 2016, ai u bë shteti i parë që rriti moshën për të blerë cigare deri në 21 vjeç.

Tani, ligji i ri parashikon ngritjen e moshës së blerjes së cigareve në 30 deri në vitin e ardhshëm, deri në 40, 50 dhe 60 në secilin vit pasues dhe deri në 100 deri në vitin 2024.

Kjo do të pastronte në mënyrë efektive raftet e cigareve të dyqaneve të Havait, edhe pse turistët mund t’i sjellin ato me vete. Dhe çuditërisht, Havai do t’u ofronte “shekullorëve” mundësinë për të blerë cigare në fund të jetës së tyre – nëse do t’i gjenin.

Ligji federal kërkon që shtetet të vendosin moshën minimale të blerjes së duhanit në moshën 18 vjeçare  “Legjislacioni përcakton se cigarja konsiderohet si objekti më vdekjeprurës në historinë njerëzore.”

Kështu fillon teksti i një projektligji të ri të paraqitur në Shtëpinë e Shtetit të Havait, ku bëhet thirrje për një bllokim gradual të shitjeve të cigareve brenda shtetit deri në vitin 2024.

KOMENTE