Studim: Tifozët e futbollit në rrezik nga sulmi në zemër

Studim: Tifozët e futbollit në rrezik nga sulmi në zemër

Nuk është gjithmonë e lehtë ta përkrahësh një klub futbolli. Tifozët përjetojnë të gjitha së bashku me klubin. Uljet ngritjet dhe gjithçka mes tyre.

Sa shumë e lejojmë futbollin të ketë ndikim në jetën tonë varet se sa thellë jemi të përfshirë në të, por studimet e reja tregojnë se fansat e devotshëm janë në rrezik të dëmtimeve serioze.

Një studim nga Universiteti i Oxfordit tregon se tifozët besnikë të klubeve përjetojnë nivele të ndryshme intensiteti të stresit, duke parë ekipet e tyre sa që mund ta rrezikojnë veten të pësojnë sulm në zemër, raporton BBC-i.

Dr Martha Newson, studiuese në Qendrën për Studimin e Kohezionit Social në Oksford, tha: “Tifozët të cilët bashkohen fuqimisht me ekipin e tyre – domethënë, kanë një sens të fortë për të qenë” një “me ekipin e tyre – përjetojnë stresin më të madh kur shikon një ndeshje. “

KOMENTE