Studentët gjermanë protestë kundër përpilimin e testeve të matematikë

Studentët gjermanë protestë kundër përpilimin e testeve të matematikë

Më shumë se 55,000 njerëz kanë nënshkruar peticionet e nisura nga studentët në Bavari, Saksonia e Ulët, Bremeni, Hamburgu dhe Saarlandi, si dhe në Mecklenburg-Pomeraninë Perëndimore, Berlin, Turingia dhe Saksoni-Anhalt.

Në të, studentët i bëjnë thirrje Ministrisë që të përshtatë sistemin e notimit për provimin e matematikës në mënyrë që të përputhet me nivelin e vështirësisë.

“Ne të diplomuarit e shkollave të mesme kërkojmë që shkalla e provimit të matematikës në Bavari të ulet në 2019 dhe të përshtatet me shkallën e vështirësisë”, u tha ne peticioni.

Ata thanë se shumë nga detyrat, veçanërisht në lidhje me gjeometrinë dhe statistikat, nuk ishin parë më parë në klasë nga studentët dhe ishin “më të vështira” se vitet e kaluara.

Disa studentë gjithashtu u ankuan për të pasur shumë pyetje për të përfunduar në kohën e dhënë për provimin, që u zhvillua të premten e kaluar.

KOMENTE