Stresi nuk i largon kilet e tepërta, e vështirëson procesin

Stresi nuk i largon kilet e tepërta, e vështirëson procesin

Pesha e madhe trupore thuhet se mund të fitohet lehtë, port a largosh është e vështirë. Disa studime po thonë se atë nganjëherë nuk e largon as stresi, i cili konsiderohet si shkaktar i sëmundjeve.

Shkencëtarët në Universitetin e Floridës, kanë gjetur se stresi kronik e stimulon prodhimin e një proteine, që e pamundëson trupin, të shkrijë dhjamin.

Shumica nga ne, mundohemi në baza ditore, të heqim stresin. Mundohemi të bëjmë balancën mes punës dhe familjes dhe qëndrojmë zgjuar gjatë natës, duke menduar për lidhjet, miqtë dhe problemet e jetës. Por, krahas netëve pa gjumë dhe stresit kronik, është gjetur pamundësia e njeriut, të heqë peshë.

Proteina e quajtur betatrophin, është menduar më parë të jetë një terapi ndihmëse, për të prekurit nga diabeti.

KOMENTE