Stankoviq: Ata që marrin rrogë nga Serbia ftuan për bojkot të zgjedhjeve

Stankoviq: Ata që marrin rrogë nga Serbia ftuan për bojkot të zgjedhjeve

Përfaqësuesit politik shqiptarë në Bujanoc dhe Preshevë kishin ftuar elektoratin të bojkotojnë zgjedhjet për president të Serbisë të mbajtur më 2 prill sepse kandidatët presidencial nuk ka treguar interesim për votën e shqiptarëve të këtij rajoni.

Në Bujanoc nga 42.000 votues kanë votuar 15% ndërsa në Preshevë nga 38.000 veç 7% votuan, shkruan B92, transmeton Titulli.com.

Kryetari I Trupit Koordinues, Zoran Stankoviq ka shpjeguar se për bojkot kanë ftuar liderët politik shqiptarë që marrinë rroga nga buxheti I Serbisë.

“Unë pres që shumë shpejt të fillojnë bisedimet mes përfaqësuesve shqiptarë dhe qeverisë në Beograd”, është shprehur Stankoviq.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE