Sporti – Ylli me më shumë dritë në Kosovë

Sporti – Ylli me më shumë dritë në Kosovë

Nëse ndokush i ka dhënë Kosovës imazhin që e meriton, atëherë atë e kanë bërë sportistët tanë të dalluar.

FATON BISLIMI

Realisht, yllëzimi i Kosovës në botë s’ka si mos të ndërlidhet me emrin e kosovares së pare në histori që mori medaljen e artë në lojrat olimpike, Majlinda Kelmendi. E si, Majlinda, Kosova jonë ka plotë të tjera. Atyre vetëm duhet dhënë shancën; Fytyrën do na e zbardhin patjetër.

Sporti nuk mund të konisderohet vetëm temë zgjedhjesh. Sporti është mënyrë e jetesës për shumëkë.

Sporti është begatim i shoqërisë; është kulturë dhe traditë e një populli.

Neve na duhet të rrisim jo vetëm përkrahjen buxhetore, por edhe angazhimin politik që sporti të bëhet pjesë e pandashme e agjendës qeveritare. Politikat publike të ndërlidhura me sportin duhet të jenë politika që marrin primat në adresimin e cështjeve të rinisë dhe profesionistëve sportiv.

Përmes Fondit Nacional të Ekselencës, neve do t’I japim mbështetjen meritore sportiestëve tanë të dalluar, duke i stimuluar e përkrahur ata financiarisht që të arrijnë majat e suksesit jo vetëm në vend, por edhe në arenen ndërkombëtare.

Futbolli I Kosoves po lulezon………….

Une besoj në sportin e Kosovës që sjellin kampionë. Neve na bëjnë nder kampionet që e zbardhin emrin e shtetit tone nëpër botë.

#134LDK

#44FatonBislimi

#MeVjosenKryeministre

e sponsorizuar

KOMENTE