Spinaqi i mirë edhe për sytë

Spinaqi i mirë edhe për sytë

Spinaqi është i pasur me zeaxanthin dhe lutein, të cilat janë karotenoidet përgjegjëse për ngjyrën e disa perimeve.

Sytë e njeriut përmbajnë gjithashtu sasi të larta të këtyre pigmenteve, të cilat mbrojnë sytë tuaj nga rrezet e diellit.

Për më tepër, disa studime tregojnë se zeaxanthin dhe lutein punojnë për të parandaluar degjenerimin makular dhe kataraktet, të cilat janë shkaqet kryesore të verbërisë.

Këto komponime madje mund të jenë në gjendje të shërojnë dëmin ekzistues.

KOMENTE