Specat depo vitaminash për organizmin e njeriut

Specat depo vitaminash për organizmin e njeriut

Speci i kuq, i verdhë dhe ai jeshil janë burimet më të mira të vitaminës C. Sidomos nëse ata janë të pagatuar ndihmojnë në trajtimin e shumë sëmundjeve dhe problemeve.

Përbërësit e tij në organizmin tonë veprojë si antidepresive, antiseptike dhe afrodiziakë të fuqishëm.

Lista e sëmundjeve që shëron speci është e gjatë. Kjo perime ndihmon në largimin dhe shërimin e alergjisë, anemisë, astmës, arterosklerozës, hipertensionit, diabetit, impotences, rënies së flokëve, reumatizmës, hemorroideve etj.

Speci nuk ka shumë kalori prandaj është një perime e shkëlqyer nëse doni të dobësoheni. Ai është i pasur me me minerale, vitamina, dhe sustanca të tjera të dobishme.

Tek specat gjendet dhe një sasi te konsiderueshme e vitaminës C, B1 dhe B2. Përmban edhe vitamine E, së ciles i atribuohen vecoritl antikancerogjene, vitamina A, ndërsa nga mineralet gjenden kalium, fosfor dhe hekur.

KOMENTE