Simptomat e problemeve të veshkave dhe këshillat

Simptomat e problemeve të veshkave dhe këshillat

Patologjitë e veshkave mund të shkaktojnë një sërë simptomash.

Më të zakonshmet përfshijnë probleme me gjumin

  • lodhje
  • pamundësi për t’u përqendruar
  • lëkurë të thatë dhe kruarje
  • shtim ose pakësim të urinimit
  • gjak në urinë
  • urinë me shkumë
  • rrathë rreth syve
  • ënjtje të këmbëve ose kyçeve
  • ulje të oreksit
  • dhembje muskuloreNëse keni ndonjë nga këto simptoma, kontaktoni menjëherë mjekun.

Në varësi të tyre, mjeku do të kërkojë kryerjen e disa ekzaminimeve të domosdoshme për të përcaktuar diagnozën.

Këshilla për veshka të shëndetshme:

Shmangni përdorimin e tepruar të kripës.

Shmangni ushqimet e përpunuara

Konsumoni fruta dhe perime të freskëta

Kryeni aktivitet fizik të rregullt

Pini sa më shumë ujë

Njihuni me faktorët e rrezikut

Kryeni rregullisht kontrolle të veshkave

KOMENTE