Shumë arsye për të konsumuar mandarina çdo ditë

Shumë arsye për të konsumuar mandarina çdo ditë

Mandarinat janë frutet më të përdorura për shkak të shijes së ëmbël që kanë.

Fetat e tyre përdoren edhe në sallatë frutash, akullore dhe shumë përgatitje tjera.

Lëvoret e mandarinave përmbajnë vajra esenciale që përdoren në industrinë e parfumeve dhe kremrat për kujdesin e lëkurës.

Më poshtë keni përfitimet e shumta shëndetësore të tyre:

Mund të parandalojnë kancerin

Përmbajnë vitaminë C

Antioksidantët që gjenden në mandarinë ndihmojnë në uljen e kolesterolit

Gjithashtu mandarinat ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut

Si burim i fibrave, mandarinat ju ndihmojnë të humbni peshë

Për një sistem imunitar më të shëndetshëm

Vitamina C është e mirë për lëkurën

KOMENTE