Shteti që ua lejon punëtorëve gjumin në orar të punës

Shteti që ua lejon punëtorëve gjumin në orar të punës

Kompanitë finlandeze janë duke u larguar nga rregullat tepër të rrepta të orarit të punës duke lejuar një orar të punës fleksibil, ku secili punëtorë në mënyrë të pavarur përcakton orët e tyre të punës.

Në Finlandë, punëtorët e zyrave po marrin një sy gjumë gjatë ditës, në orar të punës. Bërja e gjumit gjatë orarit të punës po i bënë ata me produktiv, të vëmendshëm dhe krijues.

Stresi i lartë ulë produktivitetin në punë.Meqenëse për të bërë gjumë, ndonjëherë orari është i gjatë në punë dhe nuk keni mundësi, shumë kompani  ofrojnë dhoma të qeta ku punëtoret mund të shkojnë të pushojnë.

Në Finlandë, si në shumë vende perëndimore, fjetja gjatë ditës shpesh është parë si dembeli, por sipas ekspertëve finaldez, kjo po ndryshon.

KOMENTE