Shtetet më të lumtura dhe të palumtura 2019

Shtetet më të lumtura dhe të palumtura 2019

“Trofeun” për shtetin më të lumtur për këtë vit e merr Finlanda.

Jo vetëm që ka një kryeqytet të pasur me krijime gastronomike, festën spektakolare të Dritave të Veriut dhe shtëpinë e Santa Clausit, por për të dytin vit shpallet si shteti më i lumtur në botë.

Sipas raportit të Lumturisë Botërore, në vend të dytë renditet Danimarka dhe më pas ndiqet nga Norvegjia, Islanda dhe Hollanda.

Shtetet më të lumtura në botë.

 1. Finlanda
 2. Danimarka
 3. Norvegjia
 4. Islanda
 5. Hollanda
 6. Zvicra
 7. Suedia
 8. Zelanda e Re
 9. Kanadaja
 10. Australia

Shtetet më pak të lumtura në botë

 1. Sudani i Jugut
 2. Republika Afrikane Qendrore
 3. Afghanistani
 4. Tanzania
 5. Ruanda
 6. Jemeni
 7. Malaëi
 8. Siria
 9. Botsëana
 10. Haiti

KOMENTE