Shtabi i Krizave në Serbi: Rekomandohet doza e tretë e vaksinës për grupet e rrezikshme të njerëzve

Shtabi i Krizave në Serbi: Rekomandohet doza e tretë e vaksinës për grupet e rrezikshme të njerëzve

Në Serbi, numri i njerëzve të infektuar me virusin korona po rritet, ndërsa zyrtarët dhe mjekët po bëjnë thirrje për vaksinim.

Sipas të dhënave të fundit zyrtare, nuk ka pasur vdekje nga koronavirusi në Serbi në 24 orët e fundit, dhe janë regjistruar 332 raste të reja të infeksionit, transmeton Titulli.com.

Pas takimit të Mërkurën, Shtabi i Krizave në Serbi rekomandoi që doza e tretë e vaksinës t’u jepet njerëzve me kushte të mungesës së imunitetit, atyre me një gjatësi të zvogëluar të përgjigjes imune ndaj vaksinës.

“Këta janë kryesisht njerëz që kanë pasur transplant organesh, ata në hemodializë dhe njerëz me sëmundje malinje,” tha epidemiologia Darija Kisiq Tepavqeviq pas seancës së Shtabit të Krizave.

Ajo deklaroi se Shtabi i Krizave arriti në përfundimin se ata duhet të marrin dozën e tretë 6 muaj pas marrjes së dozës së dytë të vaksinës.

Tepavqeviq shtoi se kërkimet në botë do të monitorohen dhe bazuar në to, do të vendoset nëse grupet e tjera të njerëzve duhet të marrin dozën e tretë të vaksinës.

Deri më tani, 194.7 milion njerëz janë infektuar në botë, dhe më shumë se 4.16 milion kanë vdekur.

BURIMI: Titulli.com

KOMENTE