ShSKUK: Rritet numri i të spitalizuarve, 1284 pacientë në trajtim nga COVID-19

ShSKUK: Rritet numri i të spitalizuarve, 1284 pacientë në trajtim nga COVID-19

Vazhdon të shënoj

Vazhdon të shënojë rritje numri i pacientëve të spitalizuar me COVID-19 në kuadër të klinikave COVID-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme.

rritje numri i pacientëve të spitalizuar me COVID-19 në kuadër të klinikave COVID-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme.

Sipas raporit të datës 30 gusht 2020, në kuadër të tërë Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës janë të shtrirë 1284 pacientë, 1167 të konfirmuar me COVID-19 pozitivë, 1098 me oksigjeno- terapi, 60 të tjerë në kujdes intensiv.

Në klinikat COVID të QKUK-së, janë të shtrirë 449 pacientë, 435 prej tyre të konfirmuar me COVID-19, 399 me oksigjeno-terapi.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 835 pacientë, 732 me Covid-19 pozitivë dhe 699 me oksigjeno-terapi.

Raporti statistikor sipas kliniakve COVID dhe spitalet e përgjithshme

– Klinika Infektive, 120 pacientë

– Klinika Infektive 2 (Mjekësia Sportive), 95 pacientë

-Klinika Infektive 3 (Interno), 97 pacientë

– Klinika e Pulmologjisë, 87 pacientë

– Mjekimi Intensiv Qendror Covid, 18 pacientë

– Klinika e Gjinekologjisë, 21 pacientë

– Klinika e Pediatrisë, 11 pacientë

Në spitalet e përgjithshme po trajtohen 799 pacientë, 704 prej tyre Covid-19 pozitivë, 684 me oksigjeno-terapi.

– Spitali i Prizrenit, 173 pacientë

– Spitali i Gjakovës, 131 pacientë

– Spitali i Pejës, 188 pacientë

– Spitali i Gjilanit, 154 pacientë

– Spitali i Mitrovicës, 48 pacientë

– Spitali i Vushtrrisë, 30 pacientë

– Spitali i Ferizajt, 88 pacientë

KOMENTE